Choose language

CFO as a service; Kwaliteit en Flexibiliteit Verenigd

Door Harald Stadermann

 

Veel MKB-bedrijven ondervinden steeds meer uitdagingen met de financiële afdeling. Zo is cashflow-beheer vaak een complexe taak, en het ontbreekt regelmatig aan een duidelijk overzicht van de financiën. Misschien moet er een plan worden gemaakt om de coronasteun terug te betalen, of is er juist behoefte aan strategisch advies vanwege groeiambities en het doorrekenen van investeringen. Hoe dan ook, veel MKB-bedrijven hebben grote behoefte aan het vinden van een ervaren eindverantwoordelijke voor financiële administratie. Deze uitdagingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de financiële stabiliteit en groeipotentie van jouw bedrijf.

Het is in dit licht dat we met trots ons nieuwste initiatief, CFO360, introduceren – het CFO voor een Dag model. In dit artikel leggen we uit wat CFO360 te bieden heeft aan het MKB in Nederland en waarom dit concept de toekomst van financieel beheer zou kunnen zijn.

 

Het CFO voor een Dag Model Uitgelegd

 

Het CFO voor een Dag model is een innovatieve benadering van financieel beheer voor MKB-ondernemingen en Scaleups. In plaats van te investeren in een fulltime Chief Financial Officer (CFO), biedt CFO360 ondernemingen de mogelijkheid om op afroep toegang te krijgen tot de expertise van ervaren financiële leiders. Dit model is ontworpen om flexibiliteit te bieden zonder de financiële verplichtingen en overheadkosten van een permanente CFO. Het unieke aanbod van CFO360 is dat we CFO’s kunnen leveren vanaf slechts 1 dag per week. Deze aanpasbaarheid stelt MKB-bedrijven in staat om precies de hoeveelheid financiële expertise in te zetten die ze nodig hebben, zonder overbodige uitgaven. Of het nu gaat om strategische planning, budgettering, of risicobeheer, onze CFO’s voor een Dag staan klaar om jou te ondersteunen en jouw financiële strategie naar een hoger niveau te tillen.

 

Kwaliteit zonder Compromis

 

Een van de voornaamste redenen waarom ondernemers kiezen voor het CFO voor een Dag model is de ongeëvenaarde kwaliteit die het biedt. Met CFO360 krijg je toegang tot hooggekwalificeerde financiële experts met bewezen staat van dienst. Dit garandeert dat jouw financiële beslissingen worden ondersteund door de best mogelijke expertise.

 

Volledige Flexibiliteit

 

Naast kwaliteit is flexibiliteit een kernaspect van het CFO voor een Dag model. Jij hebt de vrijheid om financiële diensten te gebruiken wanneer je ze nodig hebt, zonder de verplichtingen van een langlopend arbeidscontract. Dit maakt het mogelijk om snel te reageren op veranderende zakelijke omstandigheden en kansen te grijpen wanneer deze zich voordoen.

 

Kostenbesparing van aanzienlijke omvang

 

Traditioneel inhuren van een senior CFO brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Denk hierbij aan een jaarlijks salaris van rond de 200.000 euro, hoge werkgeverslasten, pensioenbijdragen, een leaseauto en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. En dan is er altijd het risico bij de werkgever dat de CFO uitvalt en doorbetaald moet worden. Met CFO360 betaal jij alleen voor de diensten die je daadwerkelijk gebruikt, zonder deze enorme financiële lasten en risico’s.

 

Verhoogde Productiviteit

 

Door financiële processen te stroomlijnen en best practices te implementeren, kan CFO360 jouw operationele efficiëntie verhogen, wat leidt tot verbeterde productiviteit en winstgevendheid en vaak al leidt tot een kostenbesparing.

 

Focus op Kernactiviteiten

 

Met financiële expertise uitbesteed aan CFO360, kun jij je richten op wat echt belangrijk is: het laten groeien van jouw bedrijf en het verkennen van nieuwe kansen. Onze CFO’s nemen namelijk de eindverantwoordelijkheid over de financiële administratie en dat geeft rust en duidelijkheid.

 

Conclusie

 

Het CFO voor een Dag model, gepresenteerd door CFO360, biedt MKB-ondernemingen in Nederland een innovatieve en kosteneffectieve benadering van financieel beheer. Door toegang te krijgen tot de expertise van ervaren financiële leiders zonder de verplichtingen van een fulltime CFO, kunnen bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, hun flexibiliteit en slagvaardigheid behouden, en hun efficiëntie verbeteren en zich beter voorbereiden op de uitdagingen van de moderne zakelijke wereld. Overweeg het CFO voor een Dag model als jouw sleutel tot een nieuwe horizon van financieel beheer.

Read More

Scroll to Top
× WhatsApp